Vilken är den bästa allround åkgräsklippare för företag?

Att klippa gräset är något som behövs göra med jämna mellanrum under den varmare perioden av året när gräset växer som mest. Företag som arbetar med grönytor och som ofta har flera olika gräsmattor med olika form behöver lätt manövrerade maskiner som gör jobbet enkelt och effektivt.

När man sitter på en gräsklippare en hel arbetsdag så är det viktigt att maskinen är bekväm och har komforten så pass bra att man inte känner sig trött efter en arbetsdag. Att reglage och styrning är designat så att det nås enkelt och är logiskt i sin användning är en förutsättning som minskar irritation.

Gräsklippare från Kubota är bra maskiner som är lättmanövrerade och har bra motorstyrka. Kubota BX231 är egentligen ingen åkgräsklippare utan en kompakttraktor med plats för klippaggregat undertill eller bakom. Anledningen till att denna modellen är så bra är att den kan användas i övrig verksamhet när allt gräs är klippt och annat ska göras.
Möjligheterna är många och man kan även montera på en hytt om det önskas, kraftuttag och 3-punktsklyft med yttre hydraulik gör att man kan använda den med främre grävskopa samt gafflar för lastning. En liten traktor med alla funktioner som man förväntar sig.

Jacobsen gräsklippare är maskiner som är designade för större områden som ska klippas med långa raksträckor där klippbredd är viktigt för en snabbare klippning. Dom har skapat maskiner både med och utan hytt som har hög prestanda och komfort. Passar bra till fotbollsplaner och golfbanor som tar lite längre tid att klippa.

Gianni Ferrari är italienska kvalitetsgräsklippare där ferrari gts är en väldigt populär modell som är lättmanövrerad och som har en stor uppsamlingsbehållare. Det är direktinkast utan uppsamlingsfläkt och hydraulisk drivning av aggregat, aggregatlyft samt tömning av behållaren. Överlägsen uppsamlings förmåga vid blöta förhållanden av både gräs och löv vilket är mycket fördelaktigt på hösten.